Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
Događaji26.Sarajevo Film Festival isključivo online, Pula Film Festival u novom terminu, Motovunski...

26.Sarajevo Film Festival isključivo online, Pula Film Festival u novom terminu, Motovunski festival putuje Hrvatskom, producenti Emmyja se pripremaju za online dodjelu nagrada

Za prvo veliko holivudsko događanja nakon izbijanja pandemije organizatori dodjele Emmyja sastavljaju vrhunski tim tehničara, producenata i pisaca, kako bi napravili da sve izgleda fantastično

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. avgust) u potpunosti će biti održan u online formatu.
Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 04.08.2020. One uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje”.
Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

Nakon otkazivanja Pulski filmski festival ima novi termin: Održat će se od 29. avgusta do 4. septembra

Prema odluci Festivalskog vijeća, ovogodišnji 67. Pulski filmski festival održat će se od 29. avgusta do 4. septembra uz poštivanje epidemioloških mjera koje u tom razdoblju budu na snazi, saopšteno je iz Pula Film Festivala.
Festival će otvoriti već prije najavljeni hrvatsko-švicarski film “Mare“, rediteljice Andreje Štake, koji je uvršten u natjecateljski program Hrvatskog filma, obzirom da je učešće hrvatskih filmskih umjetnika u tom filmu većinsko.

Inače, festival se trebao održati od 18. do 26. srpnja, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom otkazan, odnosno odgođen do početka septembra.
U Hrvatskom programu za Zlatne Arene takmičit će se 16 filmskih naslova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija.

Motovun Film Festival nakon otvaranja krenuo na putovanje Hrvatskom

Ovogodišnji Motovun Film Festival otvoren je u motovunskom kinu Trg pretpremijerom filma Tereza37 u režiji Danila Šerbedžije, prema scenariju Lane Barić, koja u filmu glumi i glavnu ulogu, obavijestili su iz Festivala koji se ove godine održava u kinima širom Hrvatske.
Zbog epidemioloških mjera gledalište je za otvaranje bilo osjetno smanjeno. Nakon te projekcije Motovun Film Festival ja krenuo s ovogodišnjim izrazito kvalitetnim programom na četrdesetodnevno putovanje Istrom, a zatim i ostalim gradovima Hrvatske, sa zadnjom stanicom u Zagrebu, gdje će od 27. kolovoza do 6. rujna biti prikazan cjelokupni program festivala i dodijeljene nagrade.

Dodjela Emmyja: Prvo veliko holivudsko događanje od početka koronakrize bit će – virtualno

Emmy statuette

Nakon objave nominacija za nagradu Emmy, uslijedilo je novo iznenađenje! Ovogodišnja dodjela Emmyja bit će održana.
Izvršni producenti Emmyja, uključujući domaćina Jimmyja Kimmela, poslali su pismo nominiranima, piše Variety, u kojem ih obavještavaju da će ovogodišnja ceremonija zbog aktualne pandemije Covida-19 biti virtualna, stoga traže od njih da se pripreme za učešće od kuće ili gdje god žele biti.
Dodjela nagrada Emmy, televizijskog ekvivalenta Oscara, održat će se u posebnim uvjetima 20. septembra, ujedno, bit će to prvo veliko holivudsko događanje od početka koronakrize.
Kao što ste vjerojatno pretpostavili, nećemo vas moliti da dođete u Microsoft Theatre u centru LA-a 20. rujna. Ove godine, to će i dalje biti najveći event TV industrije… ali mi ćemo doći k vama!“, stoji u pismu.
Sastavljamo vrhunski tim tehničara, producenata i pisaca koji će usko surađivati s Jimmyjem Kimmelom te s vama i vašim timom kako bismo osigurali da možemo snimati s vama (i vama voljenim osobama ili s kim god ste odabrali biti) u vašem domu ili na drugom mjestu po vašem izboru. Napravit ćemo da sve izgleda fantastično – istražujemo vrhunsku tehnologiju da bismo mogli koristiti dobre kamere i osvjetljenje i veselimo se suradnji s vama kako bismo proizveli vaše jedinstvene trenutke ‘na ekranu‘”, napisali su.
Producenti ove 72. po redu dodjele Emmyja i dalje razmišljaju o specifičnostima, poput elemenata koji će se održavati uživo te hoće li pobjednici biti prethodno obaviješteni o svom trijumfu.
Dok ABC i Televizijska akademija nastavljaju s formuliranjem planova za televizijsko emitiranje dodjele Emmyja, producenti su poduzeli proaktivni korak kako bi već sada kontaktirali neke nominirane te kako bi ih obavijestili o namjeri stvaranja live emisije koja je i slavljenička i sigurna. Radujemo se dijeliti informacije s vama u narednim tjednima, jer učvršćujemo naše planove za najveću noć televizije“, poručuju.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img