Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
DogađajiDanas u Sarajevu počinje Balkan Advanced Music – Conference 2.0

Danas u Sarajevu počinje Balkan Advanced Music – Conference 2.0 [HYBЯID EDITION]

72 sata kvalitetnog i zanimljivog programa, koji u svojoj hibridnoj verziji uključuje dnevne i noćne sadržaje kao što su: live diskusije, audio workshopi, zoom.

U godini koja je došla u potpuno novoj dimenziji i sa sobom donijela nove koncepte života i zabave, prvi septembarski/rujanski vikend je rezerviran za drugo izdanje Balkan Advanced Music konferencije. Od 04. Do 06. septembra/rujna konferencija dolazi u nešto drugačijem izdanju i obećava 72 sata kvalitetnog i zanimljivog programa, koji u svojoj hibridnoj verziji uključuje dnevne i noćne sadržaje kao što su: live diskusije, audio workshopi, zoom 

https://www.facebook.com/BalkanAdvancedMusic.Conference/videos/3760692250626322/

U sklopu hotela Courtyard by Marriot Sarajevo održat će se BAM-C AXIS Shifted Stage u S-One Sky baru. Hotel će ugostiti limitiran broj gostiju zainteresovanih za prisustvovanje online predavanjima profesionalaca iz muzičke industrije čije se djelovanje direktno dotiče budućnosti noćne kulture i naprednih muzičkih tokova. U hotelu će biti montiran i live studio iz kojeg će se emitovati program putem Zoom platforme.

Iz Ljubljane će se javiti Vasja Veber, suosnivač Viberatea, jednog od najboljih i najuspješnijih tehnoloških muzičkih startupa u Sloveniji, zasnovanog na data analitici.

Vasja Veber
Vasja Veber

Dimitri Hegemann, osnivač berlinskog kluba Tresor – sinonima za rođenje najrevolucionarnijeg muzičkog pokreta – tehna, održat će predavanje preko Zooma, u kojem će govoriti i o projektima Happy Locals i konceptu Berlin-Detroit, baziranog na pretvaranju industrijskih ruševina u mjesta koja će propagirati kulturu i umjetnost.

Dimitri Hegemann
Dimitri Hegemann

Franziska Lauter, muzička producentica i psihologinja specijalizovana za psihoanalizu i neuronauku, održat će predavanje na temu “Mental health in Music”. DJ, producentica i aktivistica, Sarah Farina, javit će se iz Berlina i govoriće o projektu “Transmission”, platformi čiji je cilj čujnost i vidljivost političkog značaja i historije internacionalnog zvuka, klupske i rave kulture.

Sarah Farina
Sarah Farina

Ivan Jani Novak, suosnivač Laibacha, jednog od najavangardnijih sastava sa prostora bivše Jugoslavije, prvog zapadnog benda koji je održao koncert u Sjevernoj Koreji, te nezaboravni koncert u Sarajevu po samom završetka rata, održat će online masterclass na temu Impact and revision, a ispred Gigmita – online booking platfrome za konekciju artista i promotera, javit će se Marcus Fitzgerald.

Gosti dolaze u Sarajevo da bi održali predavanja su Lutz Leichsenring i Alexander Barck, ispred Berlin Clubcomissiona. Lutz će govoriti o projektu VibeLab koji se bavi konceptom noćne ekonomije, te uspostavljanjem odnosa sub-kulture i državnih organa te o United We Stream online platformi koja podržava klubove, umjetnike i organizatore da se u jeku pandemije njihov glas čuje i podrži u najvećem virtuelnom klubu na svijetu. Alexander Barck, izJazzanove održat će workshop muzičke produkcije, zajedno sa Tomom Pasanecom (BlacksoulPEZNT) i Markom Miličevićem (Gramophondzie).

Kada je u pitanju noćni programBAM-C by night ugostit će Toma Pasaneca i Alexa Barcka, a online set sprema austrijska DJ-ica Anna Urlich čiji će streaming biti upriličen na fasadi Historijskog muzeja, u suradnji sa austrijskim Kulturnim forumom.

BAM-C ArtExpo i ove godine donosi zanimljiv program. U suradnji sa Historijskim muzejom i slovenskom ambasadom, pripremljena je online izložbu “NSK država Sarajevo” koja govori o koncertima Laibacha u posljednjim danima opkoljenog Sarajeva, praćenim objektivom fotografa Zorana Kanlića, koji je nedavno preminuo, pa je izložba i svojevrsni hommage ovom izvrsnom umjetniku i njegovom radu. Na fasadi će biti prikazani i maestralni radovi Xiao Yang i Jakova Tabule.

Ulaznice možete nabaviti ovdje a točan raspored pogledajte u nastavku:

PETAK, 4.9.

12.00 – 13.00 [Live Session]
Regional Overview Mixmag Adria (Micro x Macro)

Tom Pasanec / Owner/Managing Director
Moderator: Amina Hadžimusić

13.00 – 14.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
What data is telling us for the future of e-music culture

Vasja Veber – Viberate Founder
Moderator: Nedim Hadrovic

14.00 – 15.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]Laibach Case and Global Impact [Online Keynote]

talk w/ Ivan Novak
Moderator: Nedim Hadrovic

15.00 – 16.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]POLITICS ON THE DANCEFLOOR [Online Keynote]

talk w/ Dimitri Hegeman, osnivač kluba Tresor.Berlin (OFFICIAL) / nightclub owner, cultural activist and community organizer
Moderator: Nedim Hadronic

19.00 – 23.00 Opening EventBAM-C by NIGHT S1 w/ Blacksoul; [SOne Sky Lounge Sarajevo]

DJ in session: BLACKSOUL

Kino Meeting Point

16.00 – 17.00 [Workshop]NATIVE INSTRUMENTS in the studio with BLACKSOUL

SUBOTA, 5.9.

Courtyard by Marriott, Sarajevo / SOne Sky Lounge Sarajevo

11.00 – 12.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
MiM – Mental Health in Music – Fran (official)

12.00 – 13.00 [Zoom Session] x [Hybяid Studio]
Music & Activism – Sarah Farina

13.00 – 14.00 [Live Session]Sustainable Nightlife Economyby Lutz Leichsenring
Berlin Music Commission
VibeLab – United We Stream

14.00 – 15.00 Break

15.00 – 16.00 Zoom Session] x [Hybяid Studio]gigmit – Marcus Fitzgerald

19.00 – 23.00 BAM-C by NIGHT S1 [ SOne Sky Lounge Sarajevo ]DJ in session: Jazzanova

Kino Meeting Point

15.00 – 16.00 TALK WAlex Barrck – Jazzanova

16.00 – 18.00 [Workshop]NATIVE INSTRUMENTS in the studio with GRAMOPHONEDzIE /

05-06. rujna

BAM-C ART EXPO [Video Edition]

Video mapping – Historijski Muzej BiH
Laibach Exhibition
Illusion in Ruins – Xiao Yang Photography
Jakov Tabula

Livestream DJ set: Anna Ullrich

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img