asd

Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
DogađajiSarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica ZOI i EYOF 8. oktobra!

Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica ZOI i EYOF 8. oktobra!

Ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture

Izvor: Radio Sarajevo

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju. Gradonačelnik Abdulah Skaka obratio se javnosti tim povodom.

Poštovani sportisti Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta!

Kao gradonačelnik Sarajeva, želim s vama podijeliti zadovoljstvo što ponovo otvaramo vrata Olimpijskog muzeja. Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture.

Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem“, kazao je Skaka.

On je dodao da čin otvaranja Muzeja poklanjaju Sarajevu, Europi i svijetu.

Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom. Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost! Tog 8. oktobra Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini. Olimpijada 1984. i EYOF 2019., ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe“, naveo je Skaka.

Istakao je da će ovo biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini.

Kada sam bio dijete Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni. Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promjeniti svijet“, poručio je Skaka.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img