Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiBroadway će ostati zatvoren do kraja godine

Broadway će ostati zatvoren do kraja godine

Iz ove industrije kažu da će refundirat novac za karte do 3. januara te se nadaju da će se predstave početi održavati početkom 2021. godine.

Kolumnu Milene Trobozić Gafrfield Budućnost umjetnosti prvi put smo objavili 15.maja 2020. na portalu Media Marketing, a zbog njene teme i značaja prenosimo je i u ovom izdanju portala Art&Business, u rubrici Kolumne. Kada pročitate taj tekst bit će vam kristalno jasno koliko je Milena bila u pravu o čemu najbolje svjedoči vijest u nastavku o zatvaranju pozorišta na Broadwayu.

Broadway će ostati zatvoren do kraja godine, a mnoge predstave ne očekuju povratak na pozornicu do perioda kasne zime ili ranog proljeća.

Iz asocijacije The Broadway League su izjavili da će vlasnici pozorišta i producenti refundirati ili zamijeniti prethodno kupljene karte za sve predstave do 3.januara. Zbog neizvjesosti uslijed pandemije koronavirusa koja je doprinijela zatvaranju Broadwaya, kažu da još uvijek nisu spremni da precizno odrede datum kada će ponovo otvoriti.

„Planiramo da projekcije koje se vraćaju na Broadway počnu sa održavanjem početkom 2021.godine,“ stoji u izjavi asocijacije The Broadway League. Među ostalim logističkim problemima, lideri industrije su u dogovorima sa vladom i medicinskim zvaničnicima o skeniranju, testiranju, čišćenju i dezinfekciji, pronalaženju načina za održavanje unutrašnjosti pozorišta, protokolima iza bine i mnogo drugih detalja.

„Ja sam ‘oprezno’ optimistična, sa posljednjim informacijama koje dobijamo od naučnika i medicinskih profesionalaca, približavamo se pronalasku pravog načina za implementiranje protokola koji bi funkcionisali u New Yorku kao i na turnejama,“ rekla je Charlotte St. Martin, predsjednica asocijacije The Broadway League. „Ako izdržimo sve probleme, mislim da je ponovno otvaranje Broadwaya moguće početkom sljedeće godine.“

St.Martin kaže da je rastući broj slučajeva zaraze koronavirusom u nekim državama samo pojačao već oprezan pristup cijele industrije. „Frustracija je drugačija kada pričamo o riskiranju zdravlja ili života ljudi,“ rekla je.

Igranje predstava na Broadwayu je prekinuto 12.marta, i ovo je već najduži period u historiji da se ne održavaju. U vrijeme prekida, prikazivana je 31 predstava, uključujući osam premijera i još osam predstava koje su bile u fazi probe prije premijere.

Do sada tri predstave, Disneyev mjuzikl Frozen, koji je počeo igrati 2018.godine, Hangmen, nova predstava Martina McDonagha, i ponovno prikazivanje predstave Edwarda Albee Ko se plaši Virginie Woolf, čije su se premijere u trenutku zatvaranja igrale, najavile su da neće nastaviti svoj angažman kada se Broadway ponovno otvori.

Nekoliko producenata je podsjetilo da ih čeka nekoliko mjeseci do nove godine i nastavka predstava na Broadwayu. 15. Mart 2021. je do sada najraniji objavljen datum za predstavu Tracy LettsThe Minutes, koja se nada da će se Broadway do tada otvoriti. Ponovno prikazivanje American Buffalo, predstave u režiji Davida Mameta je planirano za 14.april 2021.; MJ the Musical, nova predstava o Michaelu Jacksonu će početi igrati 15.aprila 2021., a The Music Man” u kojoj igra Hugh Jackman očekuje ponovnu premijeru 20.maja.

Planira se ponovni početak igranja još nekoliko predstava sljedećeg proljeća, ali nije precizirano kada, a neke od njih su: predstava Neila Simona Plaza Suite, u kojoj igraju Matthew Broderick i Sarah Jessica Parker, kao i novi mjuzikl Lincoln Center Teatra Flying Over Sunset te mjuzikli 1776 i Caroline, or Change, u režiji Theater Company.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img