Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiGradski plakati kao podrška umjetnosti

Gradski plakati kao podrška umjetnosti

U TAM-TAM-u su svjesni koliko je važan javni kulturni život. Zbog toga su razmišljali kako bi s gradskim plakatima mogli doprinijeti oživljavanju umjetnosti u doba epidemije.

U okviru TAM-TAM-ovog projekta »Ulična galerija« pripremljena je grupna izložba pod nazivom Ulična galerija u vrijeme epidemije, koja je trajala od 8. do 25. maja 2020. Na gradskim plakatima prolaznici su mogli pregledati sedam fotografskih izložbi na različitim lokacijama diljem Ljubljane. Kako je izjavila Nataša Sedminek iz udruženja TAM-TAM, koje je nosilac projekta, u udruženju su svjesni koliko je važan javni kulturni život. Zbog toga su razmišljali kako bi s gradskim plakatima mogli doprinijeti oživljavanju umjetnosti.

»Rodila nam se ideja o širenju ulične galerije i našli smo nekoliko primjerenih plakatnih pozicija koje su mogle dati prostor izložbi. Pratili smo dešavanja na području kulture u vrijeme epidemije i pošto je Fotogankov projekat jako povezan sa ulicom, ta nam se ekipa umjetnika činila najboljom da osmisli program. Potrebna su nam bila još samo sredstva za izvedbu i zato smo se obratili Zavarovalnici Triglav (Triglav posiguranje), koja je odlučila podržati projekat,« pojasnila je Sedminek.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img