Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiImago Ogilvy i Google predstavili svijetu najbolje od hrvatske nematerijalne baštine

Imago Ogilvy i Google predstavili svijetu najbolje od hrvatske nematerijalne baštine

Google izjavio da je prilog o Hrvatskoj najbolje od svih videa koje su radili u sklopu projekta Arts & Culture

U sklopu Arts & Culture projekta kojim Google predstavlja najbolje od kulture, umjetnosti i nematerijalne baštine pojedine zemlje, upravo je predstavljena i Hrvatska. Google je za partnera odabrao agenciju Imago Ogilvy iz Zagreba koja je zadnjih nekoliko mjeseci radila na ovom sveobuhvatnom projektu. 

‘’Spadam u one patriote s greškom, koji vjeruju da se zemlja ne voli stavljanjem zastava na prozore, rukom na srcu, patetično fašističkim koračnicama i mržnjom prema svima oko sebe, već da se voli poštujući i promovirajući kulturu, tradiciju, običaje i kreativnost. U tom kontekstu, čim nam se Google obratio s ovim projektom, gledao sam na njega kao na nešto puno više od posla. Iako smo većinu materijala snimali u nadrealno vrijeme potresa i sumanute blokade cijele države od strane stožera, ipak smo uspjeli. A uspjeli smo zahvaljujući odličnoj ekipi iz naše produkcijske kuće Riba ribi grize rep predvođenom Juricom Esterom, koji je u suradnji s Markom Zeljkovićem Zeljom i Ivicom Vranjićem napravio pravo malo produkcijsko čudo. Za divne fotografije su zaslužni fotografi s čudesnim osjećajem za život – Sanjin Kaštelan i Luka Smuk, koji su ovu web stranicu Google-a o Hrvatskoj pretvorili u pravu malu umjetničku galeriju. U našoj struci pred tebe često dođu proizvodi i usluge kojima trebaš sakriti 95% loših karakteristika, a hvaliti onih 5% dobrih. Ovdje je bilo potpuno drugačije. Tu nismo trebali ništa skrivati, samo odabrati koju od svih tih ljepota ćemo pokazati. A za to što smo pokazali su nam iz Google-a rekli da je najbolje od svih videa koje su radili u sklopu projekta Arts & Culture. Pretpostavljam da to onda ima neku težinu’’, kaže nam Igor Mladinović autor koncepta i glavni kreativni direktor Imago Ogilvyja.

“Croatia: Hearts&Crafts bogata je baza informacija o hrvatskoj nematerijalnoj kulturnoj baštini u koju se doslovno možete virtualno utopiti. Gledajući sve živopisne fotografije i video sadržaje, čitajući članke, putujući kroz ulice, upuštate se u pravi izlet u različite hrvatske regije koje otkrivaju svoju glazbu, proslave i stare zanate. Ovaj projekt izvrsni je podsjetnik za nas same koliko je Hrvatska kulturno i umjetnički zanimljiva, ali i prilika da kroz Google Arts&Culture platformu i uz pomoć Hrvatske turističke zajednice to pokažemo globalnoj publici”, otkrila je Lorena Hrvoj Account Executive na projektu. 

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img