Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiKriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva

Kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva

Što nam je sve donijela ova godina i kako je okrenuti u svoju korist?

Neobična 2020. već u prvim mjesecima izbila nas je iz čvrste ljuske poznatog. Poslužila je kao wake up call, podsjetnik da imamo neistražene kapacitete za neizvjesnost i strah, ali i nadu, bliskost, suosjećanje i kreativnost. Uvjerene da ova kriza nije kriza stvaralaštva, Erste banka i urbano-kulturna platforma Urbanka posvetili su joj ovogodišnje Erste fragmente.

Erste fragmenti je projekt koji već dugi niz godina pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima i umjetnicama u dobi do 30 godina otkupom njihovih umjetničkih djela, kao što su skulpture, slike, grafike, instalacije te druge hibridne forme, ali i dodjeljivanjem stipendija studentima i studenticama akademija likovnih umjetnosti. Ove godine, iznimno, natječaj je tematski vezan uz aktualnu društvenu situaciju i njezin širi kontekst pa će svi prijavljeni radovi na sebi svojstven način davati komentar na nju.

Šesnaesto izdanje Erste fragmenata drugačije je po tome što se, uz Grand Prix za najbolji rad, nagradu Facebook publike i jednu godišnju stipendiju, od ove godine dodjeljuje i dodatna novčana nagrada za skulpturu. Otkupljeni i nagrađeni radovi u ovoj kategoriji, zajedno s ostalim radovima fragmentaša, bit će prikazani na izložbi u Laubi u Zagrebu u rujnu 2020.

Sve mlade umjetnice i umjetnici koji su u ovim neočekivanim i nepredvidivim okolnostima prepoznali priliku mogu se prijaviti na natječaj i sudjelovati svojim radom na temu 2020 – kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva.

Propozicije i detalje o natječaju potražite na web stranici Fragmenata.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img