Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiLUVR je stavio cjelokupnu kolekciju online i besplatno

LUVR je stavio cjelokupnu kolekciju online i besplatno

Preko njihove internet stranice možete pretraživati umjetnike ili određena umjetnička djela. O svakom djelu na stranici moguće je pronaći informacije o umjetničkom djelu, njegovom nastanku i porijeklu

Legendarni muzej Luvr u Parizu trenutno je zatvoren zbog pandemije koronavirusa. Međutim, kao i mnoge umjetničke institucije širom svijeta, Luvr je iskoristio priliku da svoju ogromnu kolekciju umjetničkih djela i artefakata predstavi globalnoj publici kroz virtuelne kataloge.

Muzej je na svojoj veb stranici dodao novu, besplatnu platformu na kojoj istraživači i ljubitelji umjetnosti mogu pregledati 482.000 djela iz bogate kolekcije.

Ovo je omogućeno naporima muzeja da se digitalizira.

“Po prvi put svako može besplatno da pristupi cijeloj kolekciji djela sa računara ili telefona, bilo da je djelo izloženo u muzeju, pozajmljeno ili se nalazi u skladištu. Zapanjujuće kulturno nasleđe Luvra sada je na samo jedan klik!”, izjavio je direktor muzeja Luvr Jean-Luc Martinez.

Preko njihove internet stranice možete pretraživati umjetnike ili određena umjetnička djela. O svakom djelu na stranici moguće je pronaći informacije o umjetničkom djelu, njegovom nastanku i porijeklu.

Ali ako više volite interaktivnije iskustvo, postoji i funkcija virtuelne mape. “Prošetajte” hodnicima Luvra (nekada kraljevske palače) i istražite umjetnička djela izložena u prostorijama muzeja.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img