Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiMercator dobija bitku sa koronavirusom i vraća umjetnost u žižu interesovanja slovenske...

Mercator dobija bitku sa koronavirusom i vraća umjetnost u žižu interesovanja slovenske javnosti

Najava nove sezone Slovenskog narodnog pozorišta na M Soseski

Pandemija koronavirusa je snažno pogodila kulturu i umjetnost u cijelom svijetu. Izvođačke umjetnosti su zamrle zbog činjenice da su pozorišne i koncertne dvorane bile mjesecima zatvorene (mnoge to jesu još uvijek). Brojni sponzori institucija i organizacija kulture i umjetnosti su ili smanjili svoje budžete ili su ih na neko vrijeme potpuno ukinuli. Međutim, Mercator je, po onoj narodnoj Na muci se poznaju junaci, primijenio drugačiju strategiju. Ne samo da nije napustio Slovensko narodno pozorište (SNG) u vrijeme kada mu je bilo najteže, već je našao nove mogućnosti kako da se u potpuno novoj i neočekivanoj situaciji još više približi pozorištu i bude od pomoći jednoj od najvažnijih slovenskih kulturnih institucija.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti su jedva dočekali novu pozorišnu sezonu i zato će sada s većim zadovoljstvom posjećivati kulturne događaje. Drami Sloevnskog narodnog pozorišta (SNG) je u vrijeme karantina bilo barem malo lakše jer ih je podržao dugogodišnji sponzor Mercator koji je u svojoj virtuelnoj M Soseski omogućio gledanje predstava i u vrijeme dok je pandemija bila na vrhuncu. Sada se u M Sosesku kulturnih doživljaja vraćaju pozorišne predstave Drama od kuće (Drama od doma), a Drama se vraća i na prave pozornice sa svojom sezonom 2020/2021.

Jeste li raspoloženi da zavirite iza kulisa SNG DRAMA?

M Soseski kulturnih doživljaja prije svake premijerne predstave Drame SNG mogu se pogledati ekskluzivne najave i intervjui Vesne Milek s glavnim glumcima predstava u sezoni 2020/2021.

Mercator je ponosni sponzor sezone pa će pružiti priliku da svi mogu pokucati iza scene pozorišta te poslušati razgovor s glavnim glumcima. Prvi razgovori s glumcima predstave Požigi su već dostupni. Pia Zemljič i Marko Mandić otkrivaju koliko je bilo drugačije pripremiti predstavu u novim okolnostima.

I to nije sve. Uskoro će u sklopu nove M Soseskine rubrike Drama čita na raspolaganju biti i podcasti u kojima će se moći poslušati raznovrsna domaća i inozemna literalna djela koje će čitati članice i članovi ansambla SNG Drama.

Vjerujemo da se radujete kulturnim novostima barem onoliko koliko ih nestrpljivo očekuju stvaralačke ekipe Drame i Mercatora.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img