Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiMuzej Louvre jučer je ponovo otvorio svoja vrata uz određena ograničenja

Muzej Louvre jučer je ponovo otvorio svoja vrata uz određena ograničenja

Louvre je zatvoren od 13. marta i to je do sada donijelo više od 40 miliona eura gubitka

Najposjećeniji muzej na svijetu, Louvre u Parizu, jučer je ponovo otvorio svoja vrata, ali sa određenim ograničenjima zbog koronavirusa, a dijelovi kompleksa će i dalje biti zatvoreni za posjetioce.

Louvre je zatvoren od 13. marta i to je do sada donijelo više od 40 miliona eura gubitka, potvrdio je to direktor muzeja Jean-Luc Martinez.

U najboljem slučaju ćemo imati 20 do 30 posto posjetitelja od broja koji smo zabilježili prošlo ljeto – to je nekih 4.000 do 10.000 dnevno“, rekao je.

Posjetitelji će naravno morati da nose maske, u muzeju neće biti “zalogajčića” kojih inače bude, a neće biti moguće ni ostaviti garderobu pri ulasku, piše France 24.

Postoje označeni putevi kuda turisti treba da se kreću, kao i položaj ispred Mona Lise gdje se turisti fotografišu – sve s ciljem osiguranja fizičke distance.

Za vrijeme restrikcija i izolacije Louvre je pojačao svoje prisustvo na društvenim mrežama, a navodno je postao i najgledaniji muzej na svijetu na Instragramu, sa više od četiri miliona pratilaca.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img