Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiOglašivački festival White Square otvorio poziv za rane prijave

Oglašivački festival White Square otvorio poziv za rane prijave

Vrijeme je!

Jedan od najvećih festivala kreativnosti u Evropi – Međunarodni marketinški i oglašivački festival White Square – objavio je poziv za rane prijave. Na festivalu svake godine učestvuju predstavnici više od 30 zemalja svijeta, delegati business programa a pristigne preko 1000 prijava. White Square 2021 će se održavati od 9. do 11. juna.

Tradicionalno, White Square 2021 podrazumijeva takmičarski dio za projekte implementirane u sektoru komunikacija, kao i business forum u sektoru marketinga i oglašavanja. 

Takmičarski program festivala čini sedam kategorija: Kreativnost, Brendiranje, Marketing, Učinkovitost marketinga, Digital, Media, a u zasebnu kategoriju su smješteni Izvrsnost u filmu i radio, print i vanjsko oglašavanje.

Prijaviti se možete online na web stranici festivala. Najranija faza poziva za prijave traje od 1. decembra do 15. januara, i nudi najpogodnije uslove za sve učesnike.

U žiriju festivala će se naći kreativni i umjetnički direktori, vrhunski menadžeri vodećih međunarodnih agencija koji su pri vrhu ljestvice kreativnosti na svojim tržištima. Članovi žirija dolaze iz preko 30 zemalja, a pri tome su širom svijeta priznati u sektoru oglašavanja, osvajači su brojnih nagrada na prestižnim festivalima, uključujući Cannes Lions te imaju bogato iskustvo žiriranja na izvanrednim kreativnim festivalima svijeta. 

Prijave će ocjenjivati šest različitih kategorija žirija: Žiri kreativnosti, brendiranja, marketinga, digitala, medija kao i međunarodna postavka žirija međunarodnih masovnih medija koji će dati nezavisnu ocjenu prijave sa gledišta industrijskih menija. Glavna nagrada festivala – Grand Prix – bit će dodijeljena na osnovu procjena tima Grand žirija, koji je sačinjen od predsjednika žirija po kategorijama.
White Square je uvršten u industrijske rang liste: Rangiranje kreativnosti Asocijacije komunikacijskih i marketinških agencija BjelorusijeRangiranje kreativnosti Asocijacije komunikacijskih agencija u Rusiji u svim segmentima – oglašavanje, brendiranje, digital, marketinške usluge; Rangiranje učinkovitosti komunikacijskih i medijskih agencija pri Asocijaciji komunikacijskih agencija u Rusiji; Rangiranje baltičkih agencija; Rangiranje kreativnosti Estonske marketinške asocijacije; Rangiranje kreativnosti Centralne Azije i Azerbejdžana te Rangiranje globalne kreativnosti pri AdForum Business Creative Report.

Vrijeme je! Ovim sloganom su se organizatori White Square festivala ove godine obratili kreativnoj zajednici svijeta. Vrijeme je za generisanje velikih ideja, stvaranje inovativnih projekata u sektoru komunikacija, postizanje efikasnih poslovnih rezultata, traženje i pronalaženje inspiracije te razmjenu profesionalnih iskustava. Da biste pobijedili, morate djelovati, upravo ovdje i upravo sada. Pripremite svoje takmičarske prijave i uploadujte ih direktno na adfest.by!

Novosti o festivalu možete pronaći na zvaničnoj stranici adfest.by te na kanalima društvenih mreža.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img