Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
DogađajiJavni poziv za studente od 15 do 25 godina na audiciju za...

Javni poziv za studente od 15 do 25 godina na audiciju za “Omladinski hor”

JU Bosanski kulturni centar KS poziva sve zainteresovane učenike muzičkih škola, studente muzičkih akademija i horske pjevače, uzrasta od 15 do 25 godina, glasova sopran, alt, tenor i bas/bariton da se prijave na audiciju za Omladinski hor muzičko - dramskog projekta "Glasovi mira".

Izvor: Klix.ba

JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo provodi projekt “Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDPUNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Glasovi mira” je projekt koji okuplja mlade muzičare, učenike srednjih muzičkih škola i akademija iz Sarajeva i Podgorice te veliki broj drugih partnera i eminentnih umjetnika iz oblasti muzike i drame, u cilju izvedbe djela “The Armed Man: A Mass For Peace“, velškog kompozitora Karla Jenkinsa.

JU BKC KS je u februaru 2020. godine aplicirala muzičko – dramskim projektom “Glasovi mira” na konkurs programa “Dijalog za budućnost” koji provode agencije Ujedinjenih nacija. Time su ušli u konkurenciju za odabir sa oko 200 drugih aplikanata iz cijelog regiona. U martu 2020. ovaj projekt je odabran kao jedan od 8 najboljih čija će realizacija biti podržana u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost“, koji provode agencije Ujedinjenih nacija.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img