Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
SponzoriHUGO BOSS nagrada: Izvrsna umjetnost preko dvadeset godina

HUGO BOSS nagrada: Izvrsna umjetnost preko dvadeset godina

Nagrada, a uz nju i stipendija u vrijednosti od 100.000 američkih dolara, dodjeljuje se svake druge godine.

Već više od 20 godina, HUGO BOSS u saradnji sa Solomon R. Guggenheim Muzejom i Fondacijom odaje počast savremenim umjetnicima čija djela imaju značajan doprinos razvoju savremene vizualne umetnosti. Ova nagrada je po prvi put dodjeljena 1996. godine. Dvije decenije su prošle, a HUGO BOSS nagrada je postala jedna od najprepoznatljivijih priznanja za savremenu umjetnost.

Nagrada, a uz nju i stipendija u vrijednosti od 100.000 američkih dolara, se dodjeljuje svake druge godine. Također, pobjednici imaju priliku da izlože svoje radove na samostalnoj izložbi u r Guggenheim Muzeju, u New Yorku.

Izvanredna raznolikost je ono što izdvaja pobjednike proteklih godina. Nema nikakvih restrikcija po pitanju nacionalnosti, starosti, spola ili odabrane forme umjetnosti. Tako HUGO BOSS nagrada uspijeva da upozna javnost sa širokim spektrom umjetničkih disciplina.

Solomon R. Guggenheim Muzej i Fondacija i HUGO BOSS su objavili uži izbor za dobitnike HUGO BOSS nagrade za 2020.godinu. Ovo su šest nominovanih umjetnika: Nairy Baghramian, Kevin Beasley, Deana Lawson, Elias Sime, Cecilia Vicuña i Adrián Villar Rojas. Odabrao ih je žiri u čijem su sastavu istaknuti internacionalni kustosi, kritičari i direktori, a pobjednik će biti proglašen na jesen 2020.godine.

https://group.hugoboss.com/en/sponsorship/arts-sponsorship/hugo-boss-prize

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img