Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiAko ne može publika Beogradskoj filharmoniji, može Beogradska filharmonija publici

Ako ne može publika Beogradskoj filharmoniji, može Beogradska filharmonija publici

McCann Beograd osmislio je kampanju za Beogradsku filharmoniju koju je, realizovao u saradnji sa agencijama UM Beograd, Polaris i Drive

Pandemija je možda najviše ugrozila jednu od osnovnih vrednosti društva – umetnost. Nema tog skajpa, zuma ili jutjuba koji mogu da nadomeste žmarce kad ste uživo izloženi umetnosti, bila ona likovna, muzička ili filmska. Umetnosti smo svi gladni i žedni, a u to smo se već uverili i pre pandemije. Beograđani su u redovima čekali za ulazak u Narodni muzej ili Muzej savremene umetnosti, uživali na koncertima Beogradske filharmonije na otvorenom. I odjednom počinjemo da slušamo prenose i virtuelne koncerte koji su, mora se priznati, bili spektakularni, ali su nas podsećali na to koliko smo izgubili.

McCann Beograd osmislio je kampanju za Beogradsku filharmoniju koju je, u saradnji sa agencijama UM Beograd, Polaris i Drive, realizovao kroz OOH, TVC i digitalne formate, a sve sa ciljem da bar na kratko prekine brige koje nosimo dok čekamo u redovima, plaćamo račune u pošti, kupujemo namirnice ili se vozimo kroz grad.

Partneri ovog projekta priključili su se kroz podršku i deljenje informacija o aktivnostima Beogradske filharmonije u novoj sezoni i kroz zanimljiv brending i emitovanje snimaka koncerata i nastupa ovog orkestra u svojim (prodajnim) objektima, vozilima, poslovnicama, kroz muzičku podlogu call centara i slično. Među njima su: Telekom Srbija – mts, Pošta Srbije, Erste banka, CarGo technologies, Delez Srbija, JP Beogradska tvrđava, Izdavačka kuća Data status – knjižara Akademija, Specijalna bolnica Banja Koviljača i Frizerski salon Taubner.

“Zamišljajući kompozitore u situacijama u kojima se svakodnevno nalazimo, mi ih oživljavamo i prenosimo iz prethodnih vekova u ovo naše doba korone, stavljamo u iste redove u kojima čekamo, na iste klupe na kojima sedimo, i unosimo njihovu muziku u svoje živote. Na vizualima koje vidimo, oni takođe prolaze kroz razne emocije, brige, zbunjenosti, ili neko iščekivanje, pomažu nam da se u njima prepoznamo i približimo njihovim delima,” objašnjava Sandra Milojević, Senior Designer u agenciji McCann Beograd, autorka vizuelnih ideja i rešenja, i dodaje: “U vremenu u kom je život postao komplikovaniji, a svakodnevne situacije teže, želeli smo da unesemo malo vedrine i pokažemo da u ovoj haotičnoj godini i svetu nismo sami. Tu je i muzika.”

„Odlučili smo da se ne predamo tek tako, te da pokušamo da, uz poštovanje svih mera protiv epidemije, muziku dovedemo ne samo do vernih slušalaca Filharmonije, već do najšire moguće javnosti, tako što će se iz sale prebaciti u javne prostore, a originalna izvođenja najboljeg simfonijskog orkestra u regionu ’emitovati’ i u supermarketima, i u prevozu, i dok čekate u redu, i dok čekate da vam se operater kol centra javi. Praktično – omogućili smo da muzika stigne svuda, i da nam pomogne da se na trenutak izmestimo u neku bolju dimenziju, na način na koji samo umetnost to ume. Nadamo se da smo ovom kampanjom klasična dela doveli i do slušalaca kojima možda ona ne bi bila prvi izbor, a komentari na društvenim mrežama govore u prilog tome da smo u tome uspeli,” dodala je Vera Aćimović, strateški planer agencije McCann Beograd.

Nakon što je iznenadnim nastupom u centralnoj gradskoj ulici najavila novi slogan Muzika svuda, Beogradska filharmonija je kreirala jednu od najuzbudljivijih sezona izmeštanjem repertoara tamo gde je publici lako dostupan – svuda! #muzikasvuda je hashtag koji treba da širi pozitivnu energiju i uvede novu dinamiku u svakodnevne živote, da svaki dan bude specijalan kao što je odlazak na koncert.

„Beogradska filharmonija razbija sve konvencije uvođenjem alternativnih lokacija slušanja klasične muzike, i to ne samo u Beogradu već u celoj Srbiji. Tokom narednog perioda, Filharmonija može da obeća da će biti stroga ali neposlušna. Prvo se odnosi na poštovanje propisanih mera, a drugo na probijanje svih dosadašnjih navika kada je slušanje klasične muzike u pitanju“, objašnjava direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img