Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiMeđunarodni oglašivački festival White Square objavio sastav ovogodišnjeg žirija

Međunarodni oglašivački festival White Square objavio sastav ovogodišnjeg žirija

Poziv za prijave na White Square festival je otvoren do 17. maja

Jedan od najvećih festivala kreativnosti u Evropi, White Square, objavio je sastav žirija. Svake godine na festivalu učestvuje preko 1000 prijava agencija i brendova iz sektora marketinga i oglašavanja koje su realizovane u prethodnoj godini.

Predstavnici iz više od 30 zemalja, uključujući Njemačku, Francusku, Švedsku, Italiju, SAD, Španiju, Rusiju, Bjelorusiju, Ukrajinu, Baltički region, MENA region i mnoge druge, svake godine se bore za nagrade na festivalu White Square. Ove godine po prvi put imamo prijave iz Perua, Brazila, Čilea, Kipra i Kine.

Ovogodišnje prijave će ocjenjivati 7 postavki žirija, koje su određene prema međunarodnim standardima i u njima su prave zvijezde globalne komunikacijske industrije iz međunarodnih i lokalnih agencija, koje su osvajači brojnih prestižnih svjetskih nagrada za kreativnost.

Glavne postavke žirija su formirane prema njihovim kompetencijama ocjenjivanja svih prijava na festival: Kreativnost, Branding, Marketing i marketinška učinkovitost, Media, Digital i Craft. Ukupno je 129 nominacija relevantnih za globalno industrijsko tržište. Žiri za masovne medije će dati neovisne procjene prijava sa tačke gledišta industrijskih medija. Glavnu nagradu festivala, Grand Prix, dodijelit će specijalni tim Grand žirija koji se sastoji iz predsjednika i potpredsjednika svih postavki žirija, a pobjednik će biti objavljen u noći kad se odvija žiriranje.

Poziv za prijave na White Square festival je otvoren do 17. maja, a prijave možete poslati putem online obrasca.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img