Podijeli na društvenim mrežama

Prijava na Newsletter

- SPONZOR -spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
VijestiPovežite se sa svojim idejama

Povežite se sa svojim idejama

Dok se cijeli svijet odmiče od razmišljanja u tišini, neko ga mora vratiti na pravi put. To je ono što umjetnost radi

Umjetnost je mnogo više od lijepih slika. Najbolja umjetnost istražuje ideje, a idejama je potrebno vrijeme da se razviju i rastu. Ustvari, zahtjevaju vrijeme.

Poštujte taj proces i omogućite sebi da odvojite vrijeme za svoja djela. Zakažite sami sebi termin – ili još bolje, učinite to svojom dnevnom rutinom.

Svaki dan odvojite otprilike sat vremena za razgovor sa svojim djelom.

Živite nomadski, po cijelom svijetu. Kada ste u Arizoni, vozite biciklo; kada ste u seoskim predjelima, probijate se po šumama; kada ste u Londonu i New Yorku tada idete u muzeje.

Nije važno gdje idete – destinacija je uvijek ista: unutar sebe. Ovaj prostor, ovo dragocjeno vrijeme kada ste sami, dozvoljava vam da se povežete sa svojim mislima na dubljem nivou. Tada razmišljajte o svojim idejama: povežite ih, rješavajte probleme, pokušajte razumjeti širu sliku svega. 

Ovo je vaš pravi posao, i vaš pravi radni prostor.

Samo zato što čitanje knjiga i blogova, posjećivanje muzeja, i šetanje satima izgleda zabavnije od onoga što drugi ljudi rade, ne znači da nije dio vašeg posla.

Mnogo ste žrtvovali da biste bili umjetnik. Nemoj to poricati.

A to je revolucija. Poziv na oružje. Dok se cijeli svijet odmiče od razmišljanja u tišini, neko ga mora vratiti na pravi put. To je ono što umjetnost radi.

Uzimajući vremena za razmišljanje, ili jednostavno bivanjem – možeš promijeniti svijet.

Više povezanih objava

- SPONZOR -spot_imgspot_img
- Oglasi -spot_img